Inloggen Social Schools

Groep 1-2

Welkom in groep 1-2

Thema afval

In groep 1-2 spelen en werken we rondom het thema Afval. Dit thema past bij het thema van de kinderboekenweek: giga groen! In de klas hebben we een afvalsorteerstation met een vuilnisauto gemaakt. In de huishoek wordt al het afval gescheiden en dit wordt natuurlijk opgehaald door de vuilnismannen van het afvalsorteerstation. Dit doen ze met de vuilnisauto. Daarna wordt alles gesorteerd. Dit kunnen de kinderen van groep 1-2 al heel erg goed!


 

Start schooljaar

In groep 1-2 zijn we weer gestart na de zomervakantie! Wat hebben we al fijn samen gespeeld en gewerkt! Bij de start van het schooljaar staan het kleurenmonster centraal. Naar aanleiding van het boek: Het kleurenmonster. Het kleurenmonster heeft verschillende kleuren, omdat zijn emoties door de war zijn. Samen met de kinderen praten we over die kleuren en gevoelens. De kinderen leren zo de emoties kennen en we oefenen hoe ermee om te gaan.

Ook zijn er al mooie kleurenmonsters geknutseld voor op het raam. Hebben jullie die al gezien?

De komende weken gaat ook de "trots-tas" met de kinderen mee naar huis. De kinderen mogen dan van thuis iets meenemen en in de klas laten zien; iets waar ze trots op zijn! Zo leren we elkaar goed kennen en wennen we weer op school!