Inloggen Social Schools

Groep 1-2

Welkom in groep 1-2

Wij bouwen een huis!

In groep 1-2 zijn we gestart met een nieuw thema: Wij bouwen een huis! In de klas hebben we een bouwplaats gemaakt daar kunnen de kinderen huizen bouwen van de grote blokken. Onze bouwplaats wordt gedurende het thema steeds meer uitgebreid.

Het boek de bouwvakker van Liesbet Slegers staat tijdens dit thema centraal. Natuurlijk gaan we ook nog naar het expeditielab op het Raayland waar we nog meer te weten komen over bouwen. 


 

Sprookjes

In groep 1-2 zijn we na de kerstvakantie gestart met het thema: Sprookjes. We hebben een heel groot snoephuisje in de klas gemaakt. Hier kunnen de kinderen het sprookje van Hans en Grietje naspelen. De juffen en meester Sven hebben het thema geïntroduceerd met het toneelstuk van Hans en Grietje. Wat vonden de kinderen dat leuk! En wat een stoute heks!

In de zandtafel en buiten wordt er veel heksensoep gemaakt en er wordt veel getoverd! 

We doen veel spelletjes in de klas! De kinderen van groep 1-2 zijn ook echte speurneuzen: Grietje was Hans kwijt, maar door het spoor van de kiezelstenen (met cijfers) te volgen, wisten de kinderen waar Hans zich verstopt had in de klas. 

Wisten jullie dat de kinderen van groep 1-2 ook al "vlieg"les gehad hebben? Buiten hebben de kinderen op hun bezemsteel een parcours afgelegd! Heel Knap!


 

Sinterklaas

In groep 1-2 genieten we volop van de Sinterklaastijd! Onze huishoek is een pietenhoek geworden waar de kinderen kunnen spelen dat ze een piet zijn. Ook het bureau van Sinterklaas staat bij ons in de klas. In het boek van Sinterklaas wordt vanalles geschreven! Ook wordt er van de klei veel pepernoten en letters gekleid. De pieten delen regelmatig pepernoten en cadeautjes uit!

Tijdens de pietengym hebben de kinderen kunnen laten zien dat ze al veel pieten-kunsten kunnen! We hebben ook al veel Sinterklaasliedjes gezongen. Natuurlijk komt Sinterklaas ook nog op school! Wat een spannende tijd.


Thema afval

In groep 1-2 spelen en werken we rondom het thema Afval. Dit thema past bij het thema van de kinderboekenweek: giga groen! In de klas hebben we een afvalsorteerstation met een vuilnisauto gemaakt. In de huishoek wordt al het afval gescheiden en dit wordt natuurlijk opgehaald door de vuilnismannen van het afvalsorteerstation. Dit doen ze met de vuilnisauto. Daarna wordt alles gesorteerd. Dit kunnen de kinderen van groep 1-2 al heel erg goed!


 

Start schooljaar

In groep 1-2 zijn we weer gestart na de zomervakantie! Wat hebben we al fijn samen gespeeld en gewerkt! Bij de start van het schooljaar staan het kleurenmonster centraal. Naar aanleiding van het boek: Het kleurenmonster. Het kleurenmonster heeft verschillende kleuren, omdat zijn emoties door de war zijn. Samen met de kinderen praten we over die kleuren en gevoelens. De kinderen leren zo de emoties kennen en we oefenen hoe ermee om te gaan.

Ook zijn er al mooie kleurenmonsters geknutseld voor op het raam. Hebben jullie die al gezien?

De komende weken gaat ook de "trots-tas" met de kinderen mee naar huis. De kinderen mogen dan van thuis iets meenemen en in de klas laten zien; iets waar ze trots op zijn! Zo leren we elkaar goed kennen en wennen we weer op school!