Inloggen Social Schools

Groep 4-5

Welkom op onze groepspagina!

Thema dieren 

In groep 4/5 zijn we bezig met thema 'Dieren'. We lezen voor aan elkaar uit het grote voorleesboek over Dieren tijdens het eten. We duiken in de dierenwerelden met de VR bril. We hebben een gastles gehad over de Panda van het Wereld Natuur Fonds. We doen allemaal leuke spelletjes en Kahoots over Dieren! 

 


Themaweek over de Euro


Thema Tijd deel 3

In de twee laatste weken van het thema hebben we een tijdlijn van ons eigen leven gemaakt. Eerst hebben we elkaar baby's foto's mogen raden. Daarna hebben we de tijdlijnen gemaakt en hebben we deze aan elkaar gepresenteerd. Daarnaast hebben we nog iets geleerd over oude spelletjes van vroeger door deze te spelen op een spelletjesmiddag samen met opa en oma. Daarnaast hebben we een Kahoot gedaan over beroepen van vroeger. Ten slotte hebben wat geleerd over 'tanden poetsen' middels een gastles door 3 studenten van tandartsopleiding in Nijmegen. 

 

Thema tijd deel 2

We zijn volop bezig met thema 'Tijd'. Zo hebben we verschillende spellen buiten en binnen gedaan op tijd (bijvoorbeeld: Zo snel mogelijk de tafelsommen uitrekenen of zolang mogelijk planken buiten). Met ANWB streetwise kregen we uitleg over de remweg. Voor de Pasen hebben we de paastak versierd. In de klas spelen we met klokspelletjes bijvoorbeeld met behulp van de Bluebot. 

Meester Joep en Juf Caelis hebben spullen van vroeger meegenomen van henzelf maar ook zijn ze langs geweest bij hun eigen opa en oma. We mochten in de klas raden wat het was. Zo werd een mattenklopper aangezien voor een tennisracket en iPod voor een afstandbediening van een airco. Er waren leuke discussie over de spullen van vroeger. Daarna hebben we voorwerpen van vroeger op de tijdlijn geplaatst. Zo kwamen we erachter dat Google nog niet zo heel oud is en dat er al met een pop werd gespeeld 4000 jaar voor Christus. 

Thema Tijd deel 1

In groep 4/5 zijn we begonnen met thema 'Tijd'. Tijd is moeilijk onderdeel bij rekenen in de basisschool tijd en daarom besteden we in groep 4/5 extra aandacht aan 'Tijd' als thema. Zo hebben we hebben we deze week spelend- en bewegend geleerd met de klok in groepjes en klassikaal. 


Nederland en de provincies 

Afgelopen week hebben de kinderen van alles geleerd over hoe je informatie kunt halen uit een landkaart. Begrippen zoals schaal en legenda kwamen aan de orde. De Bosatlas werd hierna met veel aandacht bekeken en er werd vanalles ontdekt. Volgend week gaan we dieper in op de landkaart van Nederland en alle provincies. 


Kinderboekenweek

We hebben in groep 4-5 allerlei activiteiten gedaan rond het thema van de Kinderboekenweek. Zo hadden we een buitenles met puzzelopdrachten, een ren-je-rot activiteit, maakten we een mindmap en hebben we geschreven en gepraat over de gebruiken en tradities bij de kinderen thuis. 


 

Hallo allemaal!

Ook in groep 4-5 is het schooljaar weer begonnen. We hebben al een paar gezellige weken achter de rug. Tijdens de Gouden Weken doen we veel activiteiten om elkaar beter te leren kennen en praten wij over hoe we het graag willen in onze klas, welke afspraken maken we met elkaar? Verder heeft Daan een zusje gekregen en mochten wij met onze klas bij de opening van de Nationale Sportweek zijn. Dat was superleuk!