Groep 2-3

De kinderen van groep 2/3 kunnen niet wachten tot Sinterklaas op school komt!


___________________________

De afgelopen weken hebben we in groep 2-3 gewerkt over het thema herfst.

We hebben geleerd wat er in de natuur gebeurt in de herfst. Tijdens onze herfstwandeling in het bos hebben we dit allemaal goed kunnen bekijken. 

In de klas hebben we geknutseld met herfstspullen en buiten spelen we met plezier met alle herfstbladeren en...hebben we gesmuld van de tamme kastanjes die we op het schoolplein vonden. We hebben allemaal een prachtige herfstboom getekend. 

Groep 2 heeft een versje geleerd over de herfst en gewerkt rondom het prentenboek van De Gruffalo. Groep 3 heeft weer verschillende letters geleerd. Tijdens de rekenlessen zijn we druk met splitsen en het maken van erbij- en erafsommen.


 
_____________________________________________

Hallo allemaal!
Inmiddels zijn we alweer bijna vier weken aan de slag in onze groep 2-3!
De eerste weken hebben we kennis gemaakt met de nieuwe klas en met de nieuwe juffen. We hebben veel spelletjes gedaan om elkaar goed te leren kennen en meer over elkaar te weten te komen. Ook hebben we duidelijke afspraken maakt over hoe we samen kunnen zorgen voor een fijn schooljaar voor de hele klas. Inmiddels zijn we al goed gewend!
Vorige week zijn we ook gestart met ons eerste thema: de dierentuin! Vorig schooljaar zijn we op schoolreis geweest naar het ZooParc, nu gaan we er in de klas mee aan de slag. De kinderen van groep 2 hebben goed nagedacht over hoe een dierentuin eruit ziet en hoe we deze kunnen maken in de klas. Daarnaast  gaan we de komende weken ook een heleboel leren over verschillende dieren uit de dierentuin.
19december2019
Karin Bongerd
20december2019
Karin Bongerd