Groep 6-7


Thema Jagers en boeren
Groep 6-7 werkt aan het thema Jagers en boeren. We hebben geleerd wie Ötzi is en waarom hij zo genoemd is. We weten nu wat archeologen zijn en hoe ze weten of ergens jagers en boeren geleefd hebben en welke goede uitvindingen boeren hebben gedaan. Ook hebben we ontdekt hoe het eten van vroeger eruit zag en hoe bepaalde producten veranderd en verbeter zijn. Waar komen onze producten eigenlijk vandaag? Waar groeit alles? 

Het thema hebben we afgesloten met het kleien van een trechterbekerpot. 

 
 

_________________________________

Na een hele periode van thuiswerken zijn we gelukkig weer allemaal op school! We hebben in de week voor carnaval gezorgd dat onze ramen er weer lekker vrolijk uit kwamen te zien! We hebben zin in de lente zoals je kunt zien. 


  

Ons nieuwe knutselwerkje is het tekenen van een insect met Oost-Indische inkt. 

 

___________________________________

Het nieuwe trio van basisschool de Bongerd zijn: 

Prins Stas prinses Elin - nar Gabriella
(gr 6/7)                       (gr 7/8)                           (gr 6/7)
________________________________

Zoals jullie weten zitten we allemaal thuis. Elke ochtend om 9.00 uur starten we samen de dag. Dan doen we een gezamenlijke activiteit. We hebben bijvoorbeeld met de hele klas samen een verhaal verzonnen. Elke leerling heeft een regel bedacht. 
Dit is ons verhaal: 

 

Hoofdstuk 1 

Op safari 

Er waren eens een man een hond die op safari gingen. Ze kwamen daar verschillende dieren tegen met verschillende kleuren. De hond blafte tegen de tijger en de leeuw. De man zei tegen de hond: 'Stop eens met blaffen. Dalijk vallen de dieren nog aan.' Maar de hond bleef toch doorgaan met blaffen. De man besloot om dan maar door te rijden. Opeens kwamen ze bij een hut. Ze zagen iets heel bijzonders in de hut en hoorde een gek geluid achter de hut. Vanuit de auto zagen ze allemaal kleine aapjes in de hut. De aapjes speelden met een gouden bal. Ze merkten dat de bal niet zomaar van goud was, maar van van hard goud. Ineens hoorden ze het geluid weer achter de hut. Ze stapten uit de auto om te kijken wat het is. Ze gluurden om het hoekje van de hut. Ze zagen iets bewegen in de struiken. Iets bruins. Ze liepen wat dichterbij om het goed te kunnen bekijken. Het was iets groots. De hond begon tegen de struiken te blaffen. Er sprong een gorilla uit de struiken in richting van de hond. De hond maakte een zielig geluidje van schrik. De hond zei: 'R-R-RENNEN!' De kleine aapjes schoten hen te hulp. De aapjes gingen voor hun moeder staan. Zo konden de man en de hond snel de auto in vluchten. Eén klein aapje glipte hun auto in. En zo reden ze weer richting hun huis. 

 

Ook hebben we thuis tekenopdrachten gemaakt: 

___________________________________________________


De kinderen van groep 6/7 wilden graag iets leren over het menselijk lichaam. Simon kwam met het idee om het te gaan hebben over 'het brein'.  De kinderen wisten bij de start van het thema al heel goed hoe je je brein gezond kunt houden. 

Gezond eten 

Genoeg eten

Gevoelens te uiten 

Goed slapen & uitrusten  

Bewegen  & sporten 

Water drinken 

Frisse lucht 

Niet te lang gamen 

Leren & lezen 

Moeilijke dingen doen

We hebben ons verdiept in een aantal van bovenstaande dingen zoals slapen & uitrusten, hoe zie je brein er eigenlijk uit en hoe werkt je brein, gevoelens uiten, bewegen etc. 

De kinderen hebben tijdens het thema een eigen brein gemaakt van papier maché. Alle informatie die ze hebben gekregen tijdens het thema hebben ze verwerkt in de weetje die 'uit de hersenen springen'. 


 

________________________________

In groep 6/7 hebben we samen overlegd met wat voor beloningssysteem we willen gaan werken komende periode. De kinderen wilden graag als groepje beloningen kunnen verdienen. Deze week heeft elk groepje een eigen spaarpot gemaakt. Hierin kunnen ze zelfgemaakte munten verdienen als ze bijvoorbeeld met het hele groepje snel klaarzitten voor de les. __________________________________________

Groep 6/7 is druk bezig om het lokaal een beetje gezellig aan te kleden!