Inloggen Social Schools

Agora bovenbouw

Welkom op onze groepspagina!

Pizza's maken 

Een paar kinderen van onze Agoraklas zijn bij Agora Raayland gaan koken. Hier gaat een hele voorbereiding aan vooraf. Met de zelfgeschreven boodschappenlijst en contant geld gingen de kinderen samen met mij op pad. Ook werden er ingrediënten van thuis meegenomen. De kinderen werkten fantastisch samen.

Na het bezoek aan de AH zijn we vertrokken richting Agora Raayland. We werden hartelijk ontvangen door coach Bram. Voordat we konden gaan koken hebben we eerst gezamenlijk geluncht in de kantine.

Vervolgens zijn de kinderen aan de slag gegaan met het maken van "monster pizzaatjes". In tweetallen hebben ze samengewerkt. Ook hebben ze alles netjes schoongemaakt en uiteindelijk mochten ze de "monster pizzaatjes" opeten.


Bezoek gemeentehuis

Vandaag zijn we naar het gemeentehuis geweest. Dit was een groeps inspiratiesessie. Deze inspiratiesessie is mogelijk gemaakt door de moeder van Luc en Kim. Dank daarvoor! We hebben aan dezelfde tafels mogen zitten als de raadsleden en kregen daar informatie hoe het werkt binnen de gemeente. Wanneer ze vergaderen en waarover. Deze informatie hebben wij gekregen van een échte wethouder: Daan Janssen. Hij heeft ons ook verteld hoe je wethouder kunt worden. Hierna hebben we een workshop rondom projectontwikkeling gedaan. We kregen de opdracht om te kijken op welke manier de school gebouwd kon worden aan de Noordsingel. Dit moest inclusief kinderopvang, gymzaal en woningbouw. Een flinke puzzel bleek dit! Dit blijkt een hele opgave te zijn als je met meerdere mensen kunt beslissen en praten over een project. We weten nu ook waarom het soms wat langer duurt bij de gemeente voor er een besluit genomen kan worden. Er moet goed over nagedacht en gesproken worden!


Inspiratiesessies

Vandaag hadden we twee inspiratiesessies! Milan was op het idee gekomen om een gymles te geven over honkbal. In tenue gaf hij de les, waarbij ze kennis maakten met de techniek van gooien en slaan. Na de gymles kwam Patrick, Milans vader, vertellen over de onderwaterwereld. Als ervaren duiker en onderwaterfotograaf nam hij de kinderen die ingeschreven hadden mee in het moois dat onder water te leeft. Milan en Patrick dank voor jullie inzet!


Gymles op de Agora-manier

Deze gymles was een leuke les vonden de kinderen van Agora. Hierbij was het uitgangspunt niet de coach bepaalt de les, maar de kinderen mochten meebepalen in het thema van deze les: klimmen en balanceren. 

De zaal werd in twee delen verdeeld. In de ene helft was het thema vrij spel. Kinderen oefenden spontaan de handstand samen met onze sportstudent  Iris. In de andere helft werd er een parcours bedacht net als thema klimmen en balanceren. 

De foto’s laten zien dat de kids met erg leuke ideeën kwamen! Goed bezig Agora!


Gouden weken bij Agora

In het kader van de Gouden weken hebben we op Agora de afgelopen weken al verschillende leuke activiteiten gedaan om elkaar te leren kennen. Tenslotte komen de kinderen van verschillende scholen en dan is elkaar leren kennen wel zo goed om te doen. Zo hebben we met elkaar een kennismakingsbingo gespeeld. Hierin zaten veel leuke feitjes over alle kinderen en coaches. Een paar leuke feitjes uit de bingo: iemand op Agora spaart edelstenen, iemand op Agora heeft een moeder die vroeger gevoetbald heeft, iemand op Agora heeft een konijn met de naam Lisa en iemand op Agora zit op freerun. Een leuke manier dus om veel over elkaar te leren.Dankzij het goede weer konden we het buiten spelen (zie foto's). De winnaars gingen naar huis met een leuk prijsje.