Inloggen Social Schools

Groep 7-8

Welkom op onze groepspagina!

Verkiezingen

Groep 7-8 werkt al een hele tijd rondom het thema 'op weg naar de perfecte samenleving'. Een onderdeel daarvan zijn de verkiezingen. Woensdag 22 november was onze Politieke Dag. De hele dag stond in het teken van politiek. We hebben gepraat over linkse en rechtse partijen en over conservatief en progressief. We zijn gestart met het oprichten van onze eigen partijen. De partijen hebben standpunten bedacht, een naam gekozen en een logo ontworpen. 

De partijen gaan hun partijprogramma presenteren in de andere klassen en daarna volgt er een stemming. Wie o wie gaat de verkiezingen winnen..!!?? 

We zijn met de klas een kijkje gaan nemen bij het gemeentehuis. We mochten kijken in het stemlokaal en we mochten vragen stellen. We kwamen heel toevallig de burgemeester tegen, dus daar hebben we ook nog even mee gepraat.

 


Xpeditielab 

Groep 7-8 is in november 3 keer naar het Xpeditielab geweest. Daar kun je allerlei dingen kiezen die met wetenschap, techniek en technologie te maken hebben. 
Zoals VR, chemie (tandpasta maken), iets maken met hout, je eigen snoepjes vorm ontwerpen, solderen enz. 


Vrije keuze

Groep 7-8 mogen we bij binnenkomst soms kiezen wat we willen gaan doen. Een spelletje, tekenen, iets anders creatiefs of iets afmaken. Dit heeft juf Paulien gezien op de studiereis in Noorwegen. Daar hadden de kinderen meer tijd om te kiezen wat ze willen doen of leren en hierdoor heeft de juf meer tijd om bijvoorbeeld gesprekjes met de kinderen te voeren.

Dit alles mocht onder het genot van een kopje thee. Ook woensdag en donderdag mochten we tijdens de reken,- en taaltoets een kopje thee pakken. Tijdens het schoolontbijt zag de juf namelijk dat wij heel graag thee drinken en we hadden nog behoorlijk wat zakjes thee over!

 

De foto's hieronder zijn van de binnenkomst, samenwerken bij Mediamasters en samenwerken bij het knutselen voor het op het raam (rondom ons thema) 


Tutorlezen

We zijn gestart met tutorlezen. Elke leerling van groep 7-8 is gekoppeld aan één of twee leerlingen uit groep 3. Zij gaan twee keer in de week samen lezen. 


 

Wauw!! De eerste prijs gewonnen bij de Bongerdgames. 

Eigenlijk wilde er maar 4 kinderen komen. Gelukkig zijn er veel meer kinderen en ouders mee komen strijden. Dit heeft ons een mooie eerste plek opgeleverd! 

De spellen die we gespeeld hebben: touwtrekken tegen Agora, zaklopen tegen groep 4-5 en beker-flip tegen groep 1-2. 

 

De yel van onze groep: Citroen citroen citroen, groep 7-8 wordt kampioen! 


 

Gouden weken

De vakantie is weer voorbij, dus tijd om weer naar school te gaan. 

De eerste weken van het schooljaar staan in het teken van de Gouden weken. In deze weken leer je elkaar kennen als groep. Maar natuurlijk kennen wij elkaar al heel erg goed! We hebben veel samengewerkt. De juf maakte steeds andere groepjes. We hebben klassenregels bedacht en een van de regels is: We werken samen met iedereen. Ook bij onze gymles stonden samenwerkspellen op het programma: