Inloggen Social Schools

Groep 6-7

Welkom op de pagina van groep 6-7! 


Thema Natuurverschijnselen

Groep 6/7 is al een aantal weken bezig met het thema 'Natuurverschijnselen'. We hebben het al gehad over aardbevingen, het Noorderlicht, Geisers en vulkanen. Als creatieve opdracht hebben de kinderen in tweetallen een vulkaan gemaakt van papier maché. Ze zijn nog niet klaar. Het eindresultaat zullen we ook nog met jullie delen.


Carnaval

Het nieuwe trio van Basisschool de Bongerd:

Prins Carlos, Prinses Soraya en Nar Keanu!!


 

Wandeling monumenten 

Volgende week ronden we het thema Erfgoed af. Daarom hebben we deze week een volgende week een aantal speciale activeiten gepland. 
We hebben een wandeling gemaakt door het centrum. We hebben een aantal gebouwen bekeken die op de monumentenlijst staan. We zijn langs langs Beukenrode gelopen, door de Patersstraat, de Grote straat en de Grote Markt, en terug via de Leeuwstraat en de Henseniusstraat. Op de Henseniusstraat wees een van de bewoners ons op de kogels in de muur, uit de tweede wereld oorlog. 
Het was koud, maar gelukkig ook lekker zonnig. 🌞❄️
De kinderen vonden het vooral bijzonder om te zien hoe mooi en gedetailleerd deze gebouwen waren. En dat ze er misschien wel al 100x keer langs zijn gekomen, maar zijn zich er nooit bewust van geweest dat het een monument is.


Gymles

Vandaag hebben we bij de gymles geoefend met mikken, gooien en vangen. We hebben in meerdere vakken gewerkt, in tweetallen: 

- Leerling 1 gooit tegen de muur, leerling 2 vangt de bal. Beiden mogen niet van het matje af. 
- Mikken in de open kast. Vanaf welke pillon kun jij nog raak gooien? 
- De blokjes van de tegenpartij omgooien met een bovenhandse worp. 
- Gooi-vang-verplaats spel met hoepels. Welk tweetal bereikt het eerst de overkant? 
- Mikken op de trampoline. Kun jij dan bal dan nog vangen? 

 


Taalles groep 6: Je leert een doe-tekst schrijven.

Opdracht: Schrijf een doe-tekst:
- Recept (bijv cake, pannenkoeken etc)
- Handleiding/ gebruiksaanwijzing (apparaat, lego, kunstmest, bordspel etc)
- Bijsluiter

Zie hier de resultaten:


Het EI verhaal van Soraya en Emilia uit groep 6-7

Op een dag liep er een meisje op een steile berg. Ze was aangekomen. Het meisje liep verder en tijdens het lopen zag ze een ei. Ze liep verder met het ei. Naar een paar minuten kwam ze thuis aan. Haar moeder vroeg wat heb je in je handen? Ik heb een eigevonden op een steile berg. Is het een normaal ei of ziet er een dier in? Het meisje zeidat weet ik niet. Misschien weet de dierenarts het zei haar moeder. Wat een goed idee zij het meisje. Kom laten we er naar toe gaan. Ze liepen naar de dierenarts. Daar stond een fontein. Wacht ik ga het ei wassen. Hij is helemaal vies.Toen zaten ze in de wachtkamer. Naar een paar minuten waren ze aan de beurt. De dierenarts zei ik heb geen idee. Leg hem maar terug waar je hem hebt gevonden. Het meisje zei oke maar moet ik hem weer helemaal naar de steile berg brengen? Eigenlijk wel maar je kunt hem ook aan de boer geven. Dat is een goed idee zei het meisje. Kom schiet op mama we moeten gaan zei het meisje. Waarheen? zei haar moeder? 
Naar de boerderij. Is goed zeihaar moeder. Kom we gaan zei ze. Doei zei haar moeder tegen de dierenarts. Ze liepen naar de boerderij. Na een paar minuten waren ze aangekomen. Het meisje zei hallo weet u misschien wat dit voor ei is? Ja ik weet wat dat is maar ik kan het alleen vertellen als je een geheim kan bewaren. Ja hoor dat kan ik zeker weten zei het meisje. Nou daar zit een kuiken in dat eizei de boer zachtjes. Wat zit hier een kuiken in zei het meisje. Ja daar zit een kuiken in zei de boer. Ik ga het snel aan mijn vrienden laten zien zei het meisje. Ze rent naar huis en belt al haar vrienden op. Na een paar minuten was ze klaar met bellen. Ze deed de lamp uit en zei ik ben kapot ik ga slapen zei ze tegen haar moeder.

 


De eerste schoolweek
De eerste schooldag werd het schooljaar buiten geopend door juf Karin. Daarna kregen we een spetterend djembé optreden van alle juffen en meesters. Deze foto's staan zelfs in de krant en kwamen op tv! 

De eerste schoolweek zijn we gestart in onze nieuwe klas. Voor het eerst samen groep 6-7. Tijdens de gouden weken doen we veel activiteiten om elkaar te leren kennen en werken we veel in coöperatieve werkvormen.