Inloggen Social Schools

Groep 1-2

Welkom op onze groepspagina!

Thema uitvinden 

De komende weken werken we in groep 1-2 aan het anker ‘Uitvinden’ van Schatkist. Pompom heeft namelijk bedacht dat hij uitvinder wil worden. Daarmee hoopt hij net zo handig en slim te worden als zijn grote buurjongen Tim. Pompom droomt van een uitvinding waarmee hij kan vliegen. Iets wat sneller vliegt dan Zoem en verder dan oma’s tuin: zijn eigen turbovliegtuig! Hij hoopt dat de kinderen hem daarbij willen helpen. Samen met Pompom maken de kinderen een ontwerp voor het turbovliegtuig.Wat doen we in de groep?

  • We leren hoe we materialen aan elkaar vast kunnen maken, door bijvoorbeeld te verbinden met touw, tape en door te knopen.
  • We vinden uit hoe je een stevige hut kunt bouwen door materialen te verbinden.
  • We ontdekken dat je een zware kist, zoals de schatkist, kunt verplaatsen door te duwen, trekken, slepen, heffen en hijsen.
  • We ontdekken dat als je ergens omheen of overheen wilt kijken, je dit ook met een spiegel kunt doen. Dat is spannend! Ook bedenken we hoe we over een schutting kunnen komen door kosteloos materiaal te gebruiken.
  • We maken papieren vliegtuigen en onderzoeken welk vliegtuig het verste vliegt. We meten dit en bedenken waarom het ene vliegtuig verder komt dan het andere vliegtuig.

wat kun je thuis doen? Samen pratenGa in huis op zoek naar een voorwerp of apparaat dat uw kind niet kent. Laat uw kind fantaseren over deze uitvinding. Waarvoor is het gemaakt? Wat kun je ermee doen? Hoe zou deze uitvinding heten? Vertel tot slot wat het is en laat zien hoe u het gebruikt. Vinden jullie het een slimme uitvinding? Geef uw kind de ruimte om te praten. 

Professor juf Lennie en professor juf Marieke hebben dit thema geopend door proefjes te doen. Wat was er te zien in de opening:.regenboog van skittles.met warm water blies een ballon zichzelf op.een vulkaanuitbarsting met bakpoeder en azijn.een theelichtje die vanzelf uitging

Wij hebben zin in dit nieuwe thema!


In groep 1-2 is het schooljaar ook weer gestart! Wat hebben we een fijne en gezellige klas. De eerste weken van het schooljaar noemen we de Gouden Weken. We hebben al veel groepsvormende activiteiten gedaan. Daarnaast gaan we beginnen met een nieuw thema: De bakker. In de zandtafel kunnen we taarten en cakes bakken, met de klei worden al lekkere koekjes en taartjes gemaakt. Ook komt er in de klas een bakkerij-hoek. Natuurlijk gaan we ook met de klas naar de bakkerij.